Herkes bir bağlantı kurmadan önce kırmızı bayraklara dikkat etmeni söyler, ama tam olarak neye dikkat etmen gerekiyor? Bu soruyu sizin için içeriğimizde yanıtladık, iyi okumalar!
Kaynak: https://www.dailystar.co.uk/love-sex/…
Her şeyden önce, ‘kırmızı bayrak’ın ne olduğu ile başlayalım.
İlişki kırmızı bayrakları, partnerinizle ilişkinizin sağlıksız olabileceğine veya sağlıksız davranışlara maruz kalabileceğine dair uyarı işaretleridir. Bununla birlikte, ilişkilerde bir takım kırmızı bayrakları gözden kaçırmak kolaydır. Genellikle, özellikle yeni bağlantılar söz konusu olduğunda, tutku ve aşk muhakemenizi bulanıklaştırabilir ve kırmızı bayrakları tespit etmeyi zorlaştırabilir, bu nedenle manipülasyon, gaslighting ve narsisizm gibi zehirli davranışlar fark edilmeyebilir.
Bu nedenle ilişkiye başlarken karşınızdaki kişide ‘tehlike işareti’ sayabileceğiniz davranışlara dikkat etmeniz çok değerli.
Çünkü bu sayede o kişinin sizin için doğru kişi olmayabileceğini ya da ileride sorun yaratabileceğini gösteren şeyleri fark edebilirsiniz.
Bu davranışları fark edebilmek için öncelikle neler olup bittiğini bilmeniz gerekir.
Uzman Kate Mansfield tarafından sıralanan toksik özelliklere bir göz atalım.
1. Kaçınma
Kate, küçük jestlerde ortaya çıktığı için diğer kişinin sizden kaçınıp kaçınmadığını anlamanın zor olduğunu iddia ediyor. Örneğin, Kate’in bu konuda verdiği bazı örnekler: uzun süre flört etmekten kaçınmak, yalnızlıktan kaçınamayacak kadar meşgul olmak ve senin yerine başka şeylerle ilgilenmek, kendi arkadaşlarına ve ailesine fazla bağlıyken aşk hayatından vazgeçmek. . Bunları ilgi alanlarınıza göre yaşıyorsanız, Kate her gün meditasyon yapmanızı ve iç dünyanızla bağlantı kurmak için zaman ayırmanızı önerir. Diğer bir öneri ise yavaşlamanız ve duygularınızı hissetmenizdir.
2. Saplantı ve fantezi
Kate, insanların bir fantezi yaşama fikrini gerçek bir bağ riskine girmekten daha çekici bulabileceklerini savunuyor. Örneğin konuşmak yerine mesaj atmak, haftalarca hatta aylarca sizden uzak durmak karşılaşabileceğiniz davranışlardan bazılarıdır. Kate, gerçek bir bağlantı istediğini göstermek için, mesajlaşmanın bir haftadan fazla sürmesine izin vermemek veya bir telefon görüşmesi yapmak ve ardından bir süre sonra bir kahve randevusuna gitmek istediğine dair kurallar koyabileceğini söylüyor. zamanın.
3. Telaşlı bağlanma
Kate, terk edilme sorunları olan kişilerin genellikle muhtaç ve yapışkan olabileceğini söylüyor. Davranışların ortasında da çok erken bağlanma yer almaktadır. Diğer örnekler arasında samimiyetsiz olmak, aşırı iletişim kurmak ve fazla verici olmak sayılabilir. İlgili kişi sizseniz, daha az bağlı hissetmek için hayatınızı eğlenceli şeyler, hobiler ve yeni arkadaşlarla doldurmanın yanı sıra, profesyonel yardım almak en iyisidir.
4. Sık sık böbürlenmek
Onu sürekli böbürlenirken yakalamak da doğruluk göstergesi değildir. Hepimiz zaman zaman beyaz saçmalıklar söyleriz, ancak onun sizi sürekli aldattığını veya böbürlenmeye başvurduğunu fark ederseniz, bu bir tehlike işaretidir. Nereye gittikleri konusunda size karşı dürüst olmamaları veya ne kadar borçları olduğunu söylememeleri saçmalık olabilir. Tekrarlanan böbürlenme, bağlantıda sağlam bir temel oluşturmayı zorlaştırabilir ve bu da sallantılı bir geleceğe yol açabilir.
5. Aşağılama
Eşinizin sık sık eleştirmesi veya küçük düşürmesi, üstü kapalı veya pasif-agresif bir şekilde olsa bile, benlik saygınızı etkileyebilir. Bu, katılımcıda panik ve güvensizlik duygularına neden olabilecek bir duygusal istismar şeklidir. 2013 yılında yapılan bir araştırma, duygusal istismarın fiziksel istismar kadar zarar verici olabileceğini, hem depresyona hem de düşük benlik saygısına katkıda bulunabileceğini öne sürüyor, bu nedenle bu kırmızı bayrak ciddiye alınması gereken bir işaret.